88% van aanbevelingen komt uitsluitend van enthousiaste bewoners en familie


Bewoners en familie die gewoon tevreden zijn bevelen veel minder aan

De recente Bewonersmonitor Ouderenzorg toont alweer aan dat ook Woonzorgcentra de lat hoog moeten leggen als het gaat om bewonerstevredenheid. Als een woonzorgcentrum streeft naar een hoge aanbevelingsgraad onder haar bewoners, dan is het essentieel dat de bewoners heel enthousiast zijn over de zorg die zij ontvangen. Aanbevelingen worden het wervingsinstrument van de toekomst. Aanbevelingen worden binnen een mum van tijd vermenigvuldigd via social media.

Waarom zou wzc lat hoog leggen_zonder achtergrond (2).png

Bij de familie, de toekomstige potentiële bewoner, is de relatie tussen 'zeker aanbevelen' en 'heel tevreden' nog scherper. Maar liefst 91% van de familieleden die heel tevreden zijn bevelen de voorziening zeker aan. Bij familieleden die gewoon tevreden zijn over de voorziening waar hun naaste verblijft, zijn slechts 55% promoter. Familieleden die klachten hebben of niet tevreden zijn, tellen nauwelijks ambassadeurs onder hun rangen (slechts 6%).

Als woonzorgcentra in de toekomst een sterke public relation kracht willen genereren, kunnen zij de nieuwe realiteit niet negeren: customer delight zal onderdeel moeten uitmaken van het beleid, performante operational excellence is essentieel maar ondergeschikt aan customer delight, de nieuwe klant is niet gemiddeld maar wenst als 'uniek' te worden behandeld, de nieuwe klant is uitermate sensitief voor excellente service en last but not least de nieuwe klant wenst inspraak en medezeggenschap in de zorg en behandeling die men ontvangt. Een boeiende ontwikkeling die ook van de medewerkers in de zorg een nieuw elan verwacht.


Bent u geïnteresseerd in de volledige resultaten van Bewoners- en Familiemonitor 2014?
De presentatie kunt u hier vinden en downloaden.

 

 


Deel dit artikel

Voorgaande items

Wat drijft loyaliteit ouders van kinderopvangcentra?

Ook kinderopvangcentra moeten de lat hoog leggen. Hoe hoog leest u hier.

Resultaten Bewoners- en Familiemonitor bekendgemaakt

Volledige onderzoeksresultaten tijdens landelijke terugkomdag in Gent bekendgemaakt

91% bewoners woonzorgcentra tevreden tot erg tevreden

Uit de recent Bewonersmonitor Ouderenzorg 2014 blijkt dat slechts 3% ontevreden is.

7 op 10 bewoners voelen zich gelukkig in Woonzorgcentrum

55% van de bewoners die recent participeerden aan de Bewonersmonitor Ouderenzorg 2014 voelen zich meestal gelukkig.

Tevredenheid en loyaliteit bewoner erg afhankelijk per WZC

Uit de Bewonersmonitor Ouderenzorg 2014 blijkt dat er grote verschillen zijn in tevredenheid en loyaliteit van bewoners en hun familie.

Wilt u meer weten?

+32 (0) 496 54 72 20

Ingrid Goovaerts

Research Coach